Femke van Wiggen

Femke van Wiggen (1978) woont in Haarlem en werkt bij Opzij. Daarvoor was ze onder meer verslaggever bij dagblad De Pers en eindredacteur bij AT5. Ze hoorde voor het eerst over Olga de Haas toen ze als tienjarig meisje op de Nationale Balletacademie zat. Olga’s beeltenis hing aan de muur, maar docenten wilden niet over de jonggestorven ballerina praten.

Als journalist zocht Van Wiggen jarenlang naar het waarom. Ze sprak met familie, vrienden, ex-geliefden en oud-collega’s en dook in de archieven van Het Nationale Ballet. Hoe meer ze over haar ontdekte, hoe duidelijker het haar werd: Olga’s verhaal, en haar grote bijdrage aan de naam en faam van Het Nationale Ballet, mogen niet worden vergeten.


| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!