De winnaar van de Gouden Griffel 2016 is schrijfster Anna Woltz, met haar boek Gips. Woltz ontving al eerder een de Vlag en Wimpel in 2013 voor Mijn bijzonder rare week met Tess en werd genomineerd voor de Woutertje Pieterseprijs en de Prijs van de Jonge Jury voor Honderd uur nacht

De jury zei dit over Gips:

Haar stijl maakt het Woltz mogelijk dit rijke verhaal in slechts 166 bladzijden te vertellen. Virtuoos verbindt en vervlecht ze verhaallijnen. Haar beeldende taal heeft geen nadere uitleg nodig. Alles heeft een functie. Woltz heeft een geraffineerde manier om informatie te introduceren en te doseren’,

Opa’s en oma’s

Woltz ontving de Gouden Griffel tijdens de traditionele opening van de Kinderboekenweek in de Philharmonie Haarlem. Daar werd zij tijdens de 62ste editie de boeken-happening toegejuicht door een zaal vol opa’s en oma’s: het thema van dit jaar.

 

lezenmetbliyoo

| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!