Glunderend open ik mijn postpakketje en haal de roman Laat me gaan voorzichtig uit de omslag. Kinderlijk blij doe ik een vreugdedansje en loop naar mijn leeszetel…

Voormalig journalist uit The big apple

Nog vrolijker zoek ik de schrijfster Gayle Forman op, die ik nog niet kende. Zij komt absoluut op mijn lijstje met favoriete auteurs. Deze ruige roodharige voormalige journaliste woont in New York (my favourite city) én ze heeft nog meer boeken geschreven! Yes! Eén van haar young adult boeken – If I stay – is zelfs verfilmd in 2014, met Chloë Grace Moretz in de hoofdrol.

Gayle doet ook fijne uitspraken:

‘When I was little I wanted to grow up to be the sun. I was devastated to learn this was not a career option.’

Wat betekenen die letters?

De cover stemt overeen met het verhaal: ongewoon en interessant! De rustige kleuren zijn slim gekozen en mijn aandacht gaat onmiddellijk naar de dwars- en ondersteboven gedrukte letters in het vrouwenportret. Dat geeft me zin om in de roman te duiken! Deze zal mooi staan in mijn boekenkast.

Verhaal: druk druk druk

Het verhaal start meteen met de hartaanval van hoofdpersonage Marybeth Klein. Zij rent als een gekkin rond om haar gezin en drukke job te combineren. Druk druk druk! Na een week in het ziekenhuis belandt ze terug in haar overvolle leven en agenda. Ze besluit plots om in de anonimiteit te verdwijnen, zonder  haar man en tweeling te vertellen waar ze naar toe gaat.

In het stadje Pittsburg vindt ze een nieuw leven, nieuwe vrienden en nieuwe gewoontes. Onbewust wist ze ook dat ze naar haar biologische moeder op zoek gaat. Zij schrijft onverstuurde brieven naar haar 4-jarige tweeling en na een maand start ze eindelijk een échte dialoog met haar man… via email!

Herkenbaar

Het verhaal intrigeert me enorm. Ongewoon, interessant, herkenbaar en pseudo-realistisch. De vlotte schrijfstijl laat je meedrijven in een ander leven, waar je langs de zijlijn toekijkt met grote ogen. Mooi en een paar uur leestijd waard.

 

 kopenmetbruna
Laat me gaan van Gayle Forman: een ongewone roman!
Meeslepend verhaalPseudo-realistischGrappig
8Aanrader
Lezersoordeel 1 Stem
10.0

| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!