Als ik een nieuwe schrijver ontdek, dan maakt dat mijn dag/week/maand goed! En dan komt het boek Passagier 23 van Sebastian Fitzek op mijn pad in de bieb… Jeuj!    

De schrijver

Als ik Sebastian Fitzek – na het lezen van Passagier 23 – google, juich ik nog harder! Deze Duitse journalist en schrijver heeft nog een tiental boeken op zijn palmares staan en miljoenen exemplaren daarvan gaan over de toonbank. Hij krijgt absoluut een vaste plek op mijn schrijverslijstje.

De cover

Die is zo intrigerend! Simpel, duidelijk, en spannend. De patrijspoort geeft meteen aan in welke omgeving het verhaal zich afspeelt, de rode kleur maakt het dramatisch en bloedstollend.

Kaft Passagier 23

Passagier 23: plot

De titel ‘Passagier 23’ verwijst naar passagiers, die verdwijnen op cruiseschepen. En dat is realiteit (vertelt ook dit persbericht je). Heb jij trouwens al eens gehoord van het ICV – International Cruise Victims? Juist, ik wil niemand angst aanjagen, maar op zee gelden andere regels (of geen regels). De perfecte omgeving voor een thriller.

Hoofdpersonage Martin Schwarz is een politiepsycholoog, die infiltreert in de meest gevaarlijke milieus. Als zijn vrouw en zoontje – net voor hij wil stoppen met zijn extreme job – verdwijnen van het cruiseship Sultan of the Seas – crasht hij. Na vijf jaar krijgt hij een bizar telefoontje van de bejaarde Gerlinde, die hem informatie wil geven over de verdwijning van zijn gezin.

Hij stapt terug op het cruiseschip en komt een ‘verdwenen’ meisje op het schip tegen. Ondertussen zijn het nichtje van de kapitein en haar moeder ook ingescheept en linken de personages in het verhaal. Komt hij achter een wrede waarheid? En wat vindt de excentrieke Gerlinde, die een boek schrijft over cruiseschepen?

Recensie

Het plot vind ik soms nogal complex met veel verschillende karakters, maar dat geeft goesting om het boek opnieuw te lezen. De personages hebben grillige eigenaardigheden (menselijk, toch?), die me enorm bekoren. De hoogbejaarde, grofgebekte Gerlinde Dobkowitz beschouw ik als een pareltje! Een quote van deze krasse dame:

“… het is niet zo dat de wormen al beginnen te smakken als ik met mijn rollator over het grasveld schuifel..”

Zaaaaalig! Wil ik meer lezen van Fitzek? Ja, dat wil ik absoluut!

 

lezenmetbliyoo kopenmetbruna
Mensen met grillige eigenaardigheden
Krasse personagesOrigineel plotSpannend verhaal
Complex verhaal met veel personages
8Op mijn lijstje!
Lezersoordeel 1 Stem
9.0

| Geschreven door en

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!