The Long Earth-serie van Terry Pratchett en Stephen Baxter bestaat uit 5 delen. Nou heb ik al heel veel gelezen van Terry Pratchett dus ben ik altijd benieuwd naar andere boeken dan die uit de Discworld (schijfwereld) reeks. En hij heeft me weer niet teleurgesteld.

The Long Earth

Het gegeven van de serie, zonder iets te verklappen, is dat er meer is dan 1 aarde. Er is een hele reeks van. En er zijn mensen die tussen deze werelden kunnen stappen. Het verhaal kent een paar hoofdpersonen, waarvan de in een computer gereïncarneerde Tibetaanse monnik Lobsang de grappigste is.

Minder humor, meer diepgang

De hele serie kent misschien minder humor, maar des te meer diepgang dan de Discworld reeks. Terry Pratchett heeft eerder bewezen geïnteresseerd te zijn in de ‘grotere’ onderwerpen, maar in deze Long Earth-serie gaat hij stukken verder dan hiervoor. De boeken zetten je aan het denken over milieuvervuiling, medemenselijkheid, agressie tegen het onbekende en de angst voor de vergankelijkheid van de aarde. Zo, ga daar maar eens aan staan. En dan beweer ik ook nog dat het zeer leesbare boeken zijn waar je af en toe heel hard kunt lachen!

Zeker lezen

Ik begon sceptisch aan het eerste boek, maar ben daarna ademloos doorgestoomd naar het einde van boek 5. Een echte aanrader, van mij krijgt de serie een dikke 8.

 

Terry Pratchett en Stephen Baxter over de toekomst van de wereld
Zet je aan het denken over de grote thema's
Minder humor dan je van Pratchett gewend bent
8Overall Score
Lezersoordeel 1 Stem
8.2

| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!