In een ruk heb ik dit boek uitgelezen. Ik moest bij de laatste paar bladzijde zelfs een traantje wegpinken. In het boek Mijn Dinsdagen Met Morrie vertelt Mitch Albom eerlijk en openhartig over de dinsdagen die hij met zijn oude professor doorbrengt die lijdt aan ALS.

Wie zijn Mitch en Morrie?

Mitch Albom is zoals zovelen van ons: zijn werk krijgt de meeste aandacht. Daarnaast is er nog zijn vrouw waar hij al kinderen mee had willen hebben, maar dat is er door het vele werken bij in geschoten. Toen hij studeerde had hij grote dromen over een rijk leven met veel avonturen. In plaats daarvan heeft hij gekozen voor een carrière waarbij hij eigenlijk 24/7 aan het werk is en geen tijd heeft voor de mensen om wie hij geeft.

Morrie is het tegenovergestelde. Morrie Schwartz is een hoogleraar sociologie en Mitch was een van zijn studenten. Morrie is een echt gevoelsmens en maakt de keuzes in zijn leven op basis van hoe gelukkig hij ervan wordt. Morrie krijgt te horen dat hij ALS heeft. Hij wordt voor een televisieprogramma geïnterviewd over zijn ziekte en zijn kijk op het leven. Dat ziet Mitch en dit is het moment waarop hij besluit weer contact te zoeken met zijn oude professor.

Dinsdagmensen

Toen Mitch nog studeerde ging hij vaak op dinsdagen lunchen met zijn professor. Dan bespraken Mitch en Morrie allerlei zaken. Mitch vertelt eerlijk dat hij al lange tijd geen contact meer heeft gehad met zijn professor en schaamt zich daar ook een beetje voor. Hij had immers beloofd contact te houden toen hij afstudeerde. Zodra hij langsgaat bij de professor, pakken de twee hun band weer op. Dan spreken ze af dat Mitch elke dinsdag langskomt voor Morrie’s laatste ‘privécolleges’ over de lessen van het leven.

Heerlijk eerlijk

In eerste instantie is Mitch helemaal niet van plan om een boek te schrijven. Dat plan komt pas later. Hij geeft eerlijk toe dat als hij zijn professor niet op de tv gezien had, hij nooit meer contact met hem had opgenomen. Ook is hij eerlijk in de keuzes die hij gemaakt heeft en dat hij mensen soms een beetje heeft verwaarloosd. Gedurende het boek neemt Mitch de lezer mee in zijn persoonlijke ontwikkeling die hij doormaakt door de lessen van Morrie.

Terecht een bestseller

Dit boek is inmiddels wereldwijd uitgebracht en Morrie heeft de harten van vele mensen gestolen. En terecht. Het is een goudeerlijk boek dat je laat nadenken over waar je nu eigenlijk mee bezig bent in het leven. Besteed je jouw tijd aan de juiste zaken en aan de juiste mensen? Een heerlijk boek voor mensen in hun quarter life crisis, midlife crisis en alle andere crises waardoor je aan jezelf en het leven gaat twijfelen.

Leuk feitje: met het boek heeft Mitch ervoor gezorgd dat Morrie (en zijn familie) zich geen zorgen meer hoefde te maken over de doktersrekeningen.

 

 

 kopenmetbruna
Mijn dinsdagen met Morrie: een oude man, een jonge man en de lessen van het leven
EerlijkTijdloos
Kort verhaalZo uitgelezen
8.2Overall Score
Lezersoordeel 0 Stemmen
0.0

| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!