Soms laat een boek je moeilijk los en Het scherventapijt greep me helemaal vast. Intrigerend, vol emoties, sluipend en mooi. Het boek neemt je mee in verdriet, ontrouw, moeizaam afscheid en liefde.

Raar

Normaliter zou ik het boek niet vastnemen of lezen. Dankzij goede reviews op de diverse boekenpagina’s op Facebook raakte het boek op mijn wil-ik-lezen-lijstje. En de bieb had het gelukkig op voorraad

De cover

Neen, de omslag bekoort mij niet en in mijn ‘normale doen’ leg ik dit boek terug weg. De cover bepaalt ook het aantrekkingsgehalte van een boek. Toch stop ik het boek in mijn rugzak. Raar, maar ook gelukkig!

Schrijfster

In mijn hoofd maak ik een virtueel vreugdesprongetje als ik een goed boek vind van een onbekende auteur. En als ik er dan achter kom dat zij al heel wat anders moois heeft geschreven, word ik helemaal blij! Lang leve Loes den Hollander!

Het plot van ‘Het scherventapijt’

Hoofdpersonage Annelies worstelt met de dementie van haar moeder én de grote onbekende in haar leven: haar vader. Ze heeft een LAT-relatie met haar man Dennis. Als hij door een dom geweldincident om het leven komt, ontdekt ze zijn ‘andere’ geheime leven. Een tweede relatie én een kind. Als Marieke – een werkneemster van het bedrijf van haar man – contact met haar zoekt, duizelt het haar. Haar verleden krijgt inhoud en de drie vrouwen komen na lange tijd bij elkaar.

Mijn recensie

Een knap plot doet je nadenken over het leven. Loes den Hollander neemt je mee in de emoties, twijfels en gedachtegang van de drie vrouwen. Geen zwart-wit verhaal, maar échte, grijsdenkende personages. Zij hebben alle drie hun scherpe kantjes en schoonheid. De B-personages geven nog meer kleur aan het verhaal zonder dat het complex wordt. Knap!

Heerlijke quote: ‘De tijd bestaat alleen maar omdat anders alles tegelijk zou gebeuren.’ Albert Einstein

 

 

 lezenmetbliyoo
Het Scherventapijt: intrigerend!
Prachtig plotRealistische personagesMeeslepend
Lelijke cover
9Overall Score
Lezersoordeel 0 Stemmen
0.0

| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!