Schrijfster Sarah Hilary pende haar eerste thriller Onder mijn huid in 2014 en wat voor één! Gelukkig heeft ze nog twee andere verhalen gepend over hoofdpersonage Inspecteur Marnie Rome… en …wauw.

De Engelse Sarah Hilary schreef eerder korte verhalen en heeft meteen de Cheshire Prize for Literature binnengesleept. Oké, dat zegt mij (en jullie) niks, maar het klinkt prestigieus… Deze trofee betekent in elk geval dat ze kan schrijven. Inmiddels kan ik dat ook beamen.

Cover

Goh, de cover van het boek laat me nu niet meteen juichen en op mijn stoel staan, maar bevat wel een stevige trigger. De gele roos, waarvan de blaadjes gewelddadig in het rond wegvliegen, snap je pas als je het boek met een klap en een bewonderenswaardige ‘wauw’ weglegt.

De subtitel ‘geheimen kunnen je beschermen, maar ook vernietigen’ verleidt me wel… toch had ik die ‘maar ook’ vervangen door ‘én’. Nu ben ik pietluttig aan het zeuren.

Plot

Inspecteur Marnie Rome heeft een heftig verleden. Als enig kind heeft ze snel haar té bemoederende ouders verlaten om op eigen benen te staan. Ze beschrijft hun relatie met een mooie metafoor: ‘Enig kind en ouders vertegenwoordigen een driehoek… met 3 scherpe punten’. Haar moeder en vader adopteren dan een jongetje, dat het moeilijk heeft en dat ze een thuis willen geven. Totdat Stephen hen op 14-jarige leeftijd onverwacht vermoord met 12 messteken.

Het hoofdverhaal start als Marnie met collega Noah Jake de gevluchte vrouw Ayana willen ondervragen in een ‘blijf-van-mijn-lijf’-huis. Bij aankomst heeft nét een andere bewoonster haar echtgenoot neergestoken. De start van een wervelend verhaal over geweld in huis, geheimen en hoe vrouwen, mannen en kinderen een overlevingsstrategie bouwen om te overleven.

Conclusie

Het verhaal van Marnie, Ayana en de steekpartij vloeien prachtig in elkaar over. Je kruipt in de huid van de inspectrice, voelt met haar mee en begrijpt haar kracht en haar fouten. Alle personages krijg je helder op je netvlies en staan sterk in het verhaal. Treurig, meeslepend, spannend tot de laatste letter…

 


Dit is een community-recensie, geschreven door één van onze leden. Meeschrijven? Jouw bijdrage is welkom. Word nu lid van GelezenOnline en wie weet verschijnt binnenkort jouw recensie op de site!

Onder mijn huid: een debuutthriller die je moet lezen!
SpannendKruipt echt onder je huidPrachtig uitgewerkte personages
9Overall Score
Lezersoordeel 0 Stemmen
0.0

| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!