Hoe is het om de zus te zijn van de meeste bekende crimineel van Nederland? Astrid Holleeder, de “zus van”, verhaalt er openhartig over in haar nieuwe boek Judas.

Over haar jeugd in de Jordaan in Amsterdam, de terreur van haar alcoholistische vader, het losgeld en de ‘vloek van Heineken’, liquidaties en afpersingen en de dood van Cor van Hout. Maar vooral ook over de getuigenissen die zij, haar zus Sonja en Sandra den Hartog (een ex-partner van Holleeder) aflegden bij justitie. Getuigenissen die de val inluidde van broer Willem.

Willem Holleeder is één van de meest bekende criminelen in Nederland en na zijn optreden bij College Tour in 2012, ook Nederlands eerste knuffelcrimineel.

Astrid besloot haar broer op te nemen en hem te laten praten over zijn misdaden. Voor haar de enige manier om het beeld over haar broer te laten kantelen. Want wat bijna niemand wist, is dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde, precies zoals zijn alcoholistische vader – werknemer bij Heineken – de familie jarenlang had overheerst en mishandeld.

Zij wist dat ze hem met haar daad levenslang zou geven. Zij wist dat ze zichzelf daarmee ook levenslang zou geven.

In Judas vertelt Astrid op aangrijpende wijze en in het allerdiepste geheim over alle stappen die hebben geleid tot waar zij nu is. Lid van het gezin dat sinds de Heineken-ontvoering in 1983 nog maar één naam heeft: Holleeder.

 

kopenmetbruna

Meer weten over Holleeder? Lees dan nu Tijdperk Willem Holleeder van John van den Heuvel op Bliyoo.


| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!