Wat een kado! Schrijver Arjan Boes bezorgt me zijn thriller Schijnoffer als eBook. Een prachtig geschenk én alweer een ontdekking van een (voor mij) onbekende schrijver. I want more!

De schrijver

Neen, ik kende hem niet. Shame on me! Arjan Boes – Nederlandse auteur – heeft al 3 boeken op zijn palmares en in 2017 verschijnt zijn vierde. Yes! Alleen al dat hij mij een boek bezorgt, maakt hem super sympa!

Schijnoffer: het plot

Hoofdpersonage Normal Miller zit in een dal nadat drie jaar geleden zijn beste vriend en collega is omgekomen bij een werkongeval. Als veiligheidsagent voor de oliemaatschappij Exxal heeft hij een hinderlaag niet op tijd ontdekt. Bij deze ontploffing in Nigeria sneuvelen zijn collega’s en ook zijn eigen leven.

Hij zwelgt in schuld en alcohol totdat ex-collega Irene Brinkhorst verdwijnt. Zijn voormalige directeur vraagt Normam om haar op te sporen. Haar ontvoering in Brazilië brengt Norman terug in zijn habitat. Corruptie, intriges en wantrouwen tekenen Rio en Salvador, waar de ontvoering – door een milieuorganisatie – zich afspeelt.

Recensie

De spannende passages wisselen af met informatie over Brazilië. Het valt me op dat Arjan dit land erg goed kent en zijn lezers de nodige achtergrond wil meegeven. Zelf heb ik ook meermaals door het land van de samba gereisd en herken het karakter van het land: het om elk hoekje loerend geweld en de eeuwig lachende inwoners.

Gelukkig duikt Arjan Boes niet helemaal in het ‘macho’-gedoe à la James Bond en blijft het hoofdpersonage menselijk. De nodige verwondingen blijven pijn doen en moeten helen. Hij voegt een vleugje erotiek toe door een vroegere schone op te voeren. Zo krijgt Norman een luisterend oor én romantiek in zijn avontuur.

Schijnoffer verweeft het bedrijfsleven met de onderwereld. Arjan verbindt mooi uitgewerkte personages, de nodige twijfels en achterliggende vragen tot een knap verhaal. De extra voorlichting over Brazilië vind ik een plus voor de lezers.

Meeslepende thriller met knap plot
Meeslepend verhaalSpannendVeel informatie over Brazilië
8Overall Score
Lezersoordeel 0 Stemmen
0.0

| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!