Marion van de Coolwijk debuteerde in 1989 als jeugdboekenschrijfster. Inmiddels heeft ze meer dan 200 boeken geschreven, zowel voor jonge lezers als voor jong volwassenen.

Haar boeken zijn meermaals genomineerd voor de Kinderjury en de Jonge Jury. In 2006 won zij met Mzzl Meiden de TINA AWARD voor het beste meidenboek. Van de serie Mzzl Meiden zijn meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht. Met Mangelvrouw schreef ze haar debuut voor volwassenen.

Marion van de Coolwijk directeur is van Instituut Kind in Beeld, een landelijke onderwijsorganisatie die zich inzet voor kinderen die moeite hebben met het talige leren op grond van hun visuele denkvoorkeur (beelddenken). Daarnaast geeft Marion van de Coolwijk lezingen en workshop over haar boeken en schrijfwerk.


| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!