Hoewel het een herdruk is uit de jaren ’60, is Stoner van John Williams – met zoveel lovende recensies – moeilijk te negeren. Eerlijk gezegd leek Stoner me niet heel spannend en dat was het ook niet.

Spoilers op de flaptekst

Dit is een bericht aan alle redacteuren: willen jullie alsjeblieft stoppen met het verklappen van de clue op de flaptekst?

Op de achterkant staat namelijk in het kort het verhaal over William Stoner: hij groeit op, wordt docent en gaat dood. In het boek worden slechts de minstens zo oninteressante tussenkomende gebeurtenissen beschreven.

Eentonig en kleurloos

William Stoner is net zoals het verhaal over hem: kleurloos en eentonig. Het hele boek door gaat het verhaal in dezelfde cadans door. Hij groeit op, verlaat zijn ouders, kiest voor een carrière op de universiteit, trouwt, verprutst dat wat spannend en interessant had kunnen zijn in zijn leven en gaat dood. Af en toe is hij gelukkig, meestal niet. Zie daar: nu ben ik net zo irritant als die clue verklappende redacteuren. Alleen doe ik het om je tijd te besparen, want nu hoef je het boek niet meer te lezen.

Advocaat van de duivel

Niets leukers dan af en toe je eigen mening in twijfel trekken. Zeker wanneer de rest van de wereld zo lyrisch is over een boek dat ik slaapverwekkend vind. Ik moet toegeven dat ik hem uitgelezen heb. Waarom? Geen idee. Misschien om er echt zeker van te zijn dat er echt niets spannends gebeurt? Het boek leverde mij in ieder geval wel rust op. Ik had dit keer namelijk niet het idee dat ik het uit moest lezen. Ineens had ik weer tijd om wat series te kijken. Elk nadeel hep zijn voordeel nietwaar?

Eindoordeel: niet de moeite waard

Wat mij betreft kun je dit boek ongelezen naar de kringloop brengen. Tenzij je zelf een verschrikkelijk saai leven hebt en graag wil lezen over een leven dat nog saaier is dan die van jou.

 


Dit is een community-recensie, geschreven door één van onze leden. Meeschrijven? Jouw bijdrage is welkom. Word nu lid van GelezenOnline en wie weet verschijnt binnenkort jouw recensie op de site!

Stoner: saai, saaier, saaist
Tijd voor andere zaken dan lezen
SaaiNiet spannendLangzaam
5Overall Score
Lezersoordeel 1 Stem
7.6

| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!