Fans, volgers en likes. Geef het beestje een naam. Eén ding hebben deze 3 woorden gemeen, het gaat over onze doelgroep. Daar hebben we er nooit genoeg van.

Het verhaal

Broer en zus Michels hebben een boek geschreven over brandactivation, genaamd ‘Focus op fans’. Hoe krijg jij als bedrijf jouw fans in beweging zodat ze doen wat jij wilt? In dit boek nemen de schrijvers je mee door tal van voorbeelden uit de praktijk, gecombineerd met hun eigen tips en trucs. Hoewel brandactivation vrij breed is, draait het in dit boek met name om de campagnes.

Op dat punt moet ik de schrijvers en hun team mijn complimenten geven. Ze hebben zeer veel onderzoek gedaan naar de voorbeelden. Het leuke van deze voorbeelden is het achterliggende verhaal. Die kennen of herkennen we niet direct als we een campagne op straat of in de media zien. Het verhaal achter een campagne wordt in dit boek mooi en duidelijk toegelicht. Ook worden enkele campagnes met elkaar vergeleken en duiken de schrijvers uitgebreid in de verschillen.

Aan de slag

Naast de goed uitgelegde campagnes van bekende en minder bekende merken staat het boek bomvol met opdrachten voor jou. Je bent niet enkel aan het lezen, je wordt ook aan het werk gezet.

Zo word je aan het werk gezet om de kernwaarden, merkwaarden en stijlwaarden van jouw bedrijf te bepalen. Ik heb dat voor mijn eigen bedrijf gedaan en ik vond het zeer inspirerend, omdat ik op bepaalde zaken een andere kijk kreeg door deze opdracht. Ook staat er een opdracht in het boek om je merkdocument te maken, eveneens een leerzame opdracht.

De plus- en minpunten

Een pluspunt van het boek vind ik de campagnes die nauwkeurig zijn uitgekozen en uitgelicht. Dat maakt de materie tastbaar en begrijpelijk, omdat het veelal om campagnes gaat die we kennen.

Een minpunt van het boek vind ik de lettertypes en letterkleuren. Als je het boek opent, zien al die verschillende stijlen en kleuren op één bladzijde er creatief uit. Echter, tijdens het lezen is het dood irritant als het lettertype midden in de zin verandert en verderop ook nog eens van kleur verandert. Dat zorgde ervoor dat ik geregeld een zin opnieuw moest lezen.

De schrijvers

Wil Michels, directeur van communicatiebureau Michels Communicatie in Eindhoven en auteur van veel boeken. Wil is ook docent aan de Fontys hogescholen en bij SRM. Een druk mannetje met veel kennis.

Yara Michels, bekend geworden door haar blog thischicksgotstyle.com over mode en trends. Helaas is dit blog inmiddels uit de lucht. Yara studeerde corporate communicatie en werkt eveneens bij Michels Communicatie.

Aanrader? Of toch niet…

Focus op fans is zeker een aanrader. Het laat je op een inspirerende wijze zien hoe jij jouw doelgroep kan bereiken en behouden. Ik heb het als leerzaam ervaren en ik heb veel ideeën opgedaan die ik voor mezelf en mijn relaties kan toepassen.

Heb jij de Focus op Fans?
Leerzaam boekGoed uitgewerkte voorbeelden
Leest niet lekker wegVerschillende lettertypes en kleuren in één zin en bladzijde
6.8Overall Score
Plot7.3
Leer-factor7.7
Weglees-factor5.5
Lezersoordeel 0 Stemmen
0.0

| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!