Dankzij boekenwurmen op facebook leer ik de Vlaamse auteur Sterre Carron kennen en het boek Indra. Een boek met een veelbelovende start die deze schrijfster niet helemaal inlost. Toch de moeite waard om hoofdpersonage Rani te ontdekken.

Een leven vol verhalen

Via de vele boekenfans op  social media leer ik Sterre Carron kennen. Natuurlijk willen we (als Vlamingen) Vlaamse schrijfsters steunen én lezen. En deze straffe madam heeft een nog straffere loopbaan. Van vroedvrouw in Zaïre tot het Instituut voor Tropische Geneeskunde naar auteur. Sterk! Zo’n krasse carrière moet wel heftige verhalen produceren.

Het plot

Het plot start veelbelovend met een ongewone situatie: een verkeersongeval, waarbij Lore haar vriendin Indra overtuigt om vluchtmisdrijf te plegen en hun stomdronken vriend voor het delict op te laten draaien. Een geheim dat Indra jaren ongemakkelijk meedraagt. De verhaallijn wordt daarna erg complex met de moeilijke familiesituatie van Indra, een dramatische wending in het leven van hoofdinspecteur Rani en onverwachte connecties met de moslimgemeenschap en IS. En dan heb ik het nog niet over de vele links in de relaties tussen al de personages.

Meer nuance voor meer realisme

Sterre Carron schrijft vlot, heel vlot. Alleen heb ik een onaf gevoel bij het abrupte einde. Uiteraard hoeft een boek niet te eindigen met ‘ze leefden nog lang en gelukkig…’, maar hier mis ik echt losse eindjes.

De verhaallijn in het begin heeft te veel verwachtingen gecreëerd, die niet helemaal zijn uitgewerkt. Voor mijn gevoel storen de nevenverhalen té fel de kernlijn van een krachtige opzet. De personages mogen meer nuances hebben (niet té zwart-wit karaktertrekken), zodat ze meer menselijk en realistischer overkomen. Niet iedereen is altijd een bitch en manipuleert constant… Toch? Of wel?

Wil ik meer?

Ja hoor! Natuurlijk ga ik de andere boeken van Sterre Carron uitpluizen. Ik heb er  plezier aan beleefd en heb het in no time uitgelezen.

 


Dit is een community-recensie, geschreven door één van onze leden. Meeschrijven? Jouw bijdrage is welkom. Word nu lid van GelezenOnline en wie weet verschijnt binnenkort jouw recensie op de site!

Indra: veelbelovend maar niet overtuigend
Vlotte stijlSpannend verhaal
Karakters mogen diepgaanderte complexe nevenverhalen
7Overall Score
Lezersoordeel 1 Stem
6.3

| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!