Een boek met als kaft een grote foto van een lachende Miriam Lancewood in een jasje van dierenhuiden en een pijl en boog in haar handen, probeer dat maar eens niet te kopen!

Een nomade in Nieuw-Zeeland

De Nederlandse Miriam Lancewood woont al jaren in Nieuw-Zeeland. Maar ze heeft geen huis of appartement, samen met haar man Peter woont ze als nomade in de wildernis. En dat doen ze niet omdat ze volledig blut zijn, het is een bewuste keuze. ‘Mijn Leven in de Wildernis’ is het verhaal van een jonge vrouw die de hectische en materialistische maatschappij achter zich liet om zich volledig terug te trekken in de natuur.

Geen zin in mooie jurken en feesten

Voordat ik aan het boek begon, dacht ik dat het geen spannende page-turner zou zijn. Toch wilde ik graag Miriam’s verhaal lezen. Want die ontzettend stoere, Laura Croft-achtige foto op de kaft van het boek fascineerde me. Miriam is een prachtige vrouw die in een mooie jurk op een feest heel wat hoofden zou laten keren. Maar Miriam heeft geen zin in mooie jurken en feesten. Miriam wil rust en eenvoud, wandelen en rondtrekken.

Jagen om te overleven

Miriam was vegetariër tot ze besloot om met Peter de wildernis in te trekken. Vanaf dat moment moesten ze ook op dieren jagen om te overleven. Miriam nam een pijl en boog ter handen en leerde zichzelf te jagen op geiten, zwijnen en konijnen. Dit was niet makkelijk, het is op zijn zachtst gezegd een heel gedoe om op een bewegend dier te schieten. Maar ook emotioneel gezien was het voor Miriam moeilijk om te jagen.

Miriam heeft ter ere van de uitgave van haar boek (ook dat houtvuurtje moet immers blijven branden) een vlogje gemaakt waarin ze kort over zichzelf vertelt:

Miriam Lancewood weet te boeien

Met een verrassend boeiende schrijfstijl weet Miriam in haar boek haar gedachten te verwoorden. Niet alleen omtrent het jagen, maar ook de keuze voor haar levensstijl en hoe gelukkig ze daar mee is. Ook al zijn er soms moeilijke momenten. Ik heb genoten van dit boek, dat ik uiteindelijk toch behoorlijk snel heb verslonden.

Mijn Leven in de Wildernis – Miriam Lancewood
Goed geschrevenBoeiend verhaalHet is weer eens wat anders!
8.3Overall Score
Plot7.2
Karakters8.5
Nieuwe-inzicht factor9.4
Schrijfstijl8
Lezersoordeel 0 Stemmen
0.0

| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!