De kerstdagen zijn voorbij en nu we allemaal uitbuikend op bank hangen, is het tijd voor de hoogtepunten van Gelezen.Online in het afgelopen jaar. Volgens onze community waren dit de 5 beste boeken van 2017:

1. De Ondergrondse Spoorweg – Colson Whitehead (9.5)

Er is geen twijfel over mogelijk, met een score van 9.5 heeft Colson Whitehead met ‘De Ondergrondse Spoorweg’ volgens Gelezen.Online het beste boek van 2017 geschreven. Deze alternatieve geschiedenis van de Amerikaanse slavernij is niet alleen bijzonder en spannend, maar ook nog eens fantastisch mooi geschreven.

Lees hier de volledige recensie: De Ondergrondse Spoorweg: een huzarenstukje van de bovenste plank

2. Zakelijk Schrijven voor Dummies – Eugène van Haaren (9)

Het is geen roman of spannende thriller die de tweede plaats in deze lijst heeft weten te veroveren, maar een informatief boek! Volgens Jacomien mag dit boek met al zijn handige tips en duidelijke richtlijnen in geen enkel kantoor ontbreken. Ben jij het met haar eens?

Lees hier de volledige recensie: Zakelijk schrijven voor dummies

3. Zonder Jou – Chantal en Priscilla van Gastel (8.8)

Joriet wist in januari 2017 de aandacht te trekken met haar recensie over het bloedstollende ‘Zonder Jou’.

“Wat als jouw eigen kind door en door slecht is? Wat als jouw eigen vlees en bloed ervoor zorgt dat je huwelijk barst? En er is niemand die jou kan of wil helpen. Wat zou je doen? Chantal en Priscilla van Gastel nemen je mee in het verhaal van moeder Valerie en zoon Mick en maken je bang voor een kind van 12.”

Mocht je het boek nog niet hebben gelezen, wacht dan niet langer. Volgens Joriet is het namelijk perfect om mee op de bank te kruipen tijdens de donkere wintermaanden.

Lees hier de volledige recensie: Zonder Jou: een echte pageturner

4. Het Onzichtbare Leven van Ivan Isaenko – Scott Stambach (8.6)

Boeiend, grappig en ontroerend waren de woorden die ik gebruikte om het indrukwekkende ‘Het Onzichtbare Leven van Ivan Isaenko’ te omschrijven. Het boek over de 17-jarige Ivan Isaenko, die door zijn genetische afwijkingen zwaar gehandicapt in een kinderziekenhuis in Rusland woont, heeft diepe indruk op me gemaakt door de combinatie van hilariteit en bodemloos verdriet.

Lees hier de volledige recensie: Het Onzichtbare Leven van Ivan Isaenko: een schaterlach en een dikke traan  

5. Een nieuw begin – Angelique Haak (8.3)

Ook het debuut van Angelique Haak heeft deze top 5 op Gelezen.Online gehaald. En dat is niet vreemd, wat het boek staat ook op de shortlist van beste thrillerdebuut in 2017 van Thrillzone. Meerdere mensen bij Gelezen.Online hebben het boek inmiddels gelezen en de meningen zijn unaniem: ‘Een nieuw begin’ is een vlot geschreven thriller met een verrassende ontknoping.

Lees hier de volledige recensie: ‘Een Nieuw Begin’ van Angelique Haak

Wat vond jij de beste boeken van 2017?

Heb jij in het afgelopen jaar ook een boek gelezen waar je graag je mening over wil delen? Wordt dan nu lid van onze community en stuur je recensie(s) naar ons op. Hoe meer leden, hoe meer pret!


| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!