De titel en de omslag doen in eerste instantie denken aan een romantisch verhaal, maar Rio Grande blijkt een pageturner van jewelste. Niet de romantische Mexicaanse stranden, maar de rauwe werkelijkheid van de door drugsbendes geteisterde grensstreek met de VS vormt het decor voor een spannende thriller, die je ook lang nadat je het boek uitgelezen hebt in zijn greep houdt.

Wanneer haar collega en vriend Diego Martinez in Mexico vermist raakt, besluit Tara Linders hem te gaan zoeken. Ze krijgt daarbij gezelschap van de Amerikaanse undercoveragent Jay Jennings, die zo zijn eigen motieven heeft om naar Mexico af te reizen. De twee slagen erin binnen te dringen in een van de beruchtste internationale criminele motorbendes: de Escorpiones.

Ontluisterende wereld

Op zorgvuldige wijze componeert Nathalie Pagie in deze thriller verschillende verhaallijnen die in de loop van het boek samenkomen. Daarmee krijg je een ontluisterende kijk op de wereld van de uitzichtloze jongeren die een makkelijke prooi vormen voor criminele bendes. Kansen om hieraan te ontsnappen zijn vrijwel nihil. En eenmaal ingelijfd binnen de bendes zijn de kinderen hun leven niet zeker als ze worden ingezet als drugskoeriers. De nietsverhullende manier waarop Pagie het geweld en de uitzichtloosheid beschrijft, maakt diepe indruk.

Meer dan een thriller

Die verschillende plotlijnen en personages zorgen ervoor dat het verhaal van alle kanten belicht wordt en daarmee is Rio Grande veel meer dan alleen een razend spannend boek. De echte hoofdpersonen uit het verhaal zijn misschien wel de kinderen Alberto en Chico, voor wie de wereld van drugs en criminaliteit de dagelijkse realiteit vormt en die niet aan de wurgende greep van de drugsbendes kunnen ontsnappen.

Opgebouwde spanning

Het verhaal van Rio Grande stroomt als een steeds groter en woester wordende rivier richting het einde. Als lezer word je meegesleept naar de spannende ontknoping. Helaas volgt er daarna een gedeelte waarin de losse eindjes van de andere verhaallijnen nog snel afgewerkt worden. En dat is eigenlijk jammer, want daarmee komen de andere personages er een beetje bekaaid van af.

Rio Grande mag je met recht een literaire thriller noemen. Het avontuur is op het eind van het boek voorbij, maar het verhaal zelf blijft nog lang in je hoofd hangen.

Rio Grande: een woest kolkende thriller
Verschillende verhaallijnen worden knap verwevenindrukwekkende realistische beschrijvingenaangrijpend plot
Sommige verhaallijnen worden op het eind afgeraffeld
8.5Overall Score
spanning8.5
setting8
karakters9
Lezersoordeel 0 Stemmen
0.0

| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!