Papa is altijd druk. Papa werkt hard en is bijna nooit thuis. En als hij dan eens thuis is, dan wil hij altijd slapen. Slapen, slapen en nog eens slapen. Maar wat doe je met een pittende papa als je graag wilt spelen?

Papa, wakker worden!

Papa, wakker worden!

In dit mooie prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar geeft Annemarie van Haeringen een vertederende kijk op een alledaags “probleem”. Kleine olifant wil graag met zijn vader spelen, maar die is net een beer in winterslaap. En dus verzint hij allerlei manieren om hem wakker te maken én te houden. Als papa dan eenmaal wakker is, is het feest. Hoewel het ook zijn voordelen heeft als papa eventjes wegdommelt.

soms is het wel fijn als papa slaapt

Sprekende prenten

Precies op dit soort momenten is het boek op zijn best. Dan vullen tekst en illustratie elkaar perfect aan. De zin doet de voorzet, en de prent maakt het werk af.

De illustraties van Van Haeringen zijn hartverwarmend en geestig. Zo zie je kleine olifant in zijn pyjamabroek-met-sterretjes op de buik van zijn vader springen, stiekem een windje laten of samen met zijn papa een dansje doen.

Annemarie van Haeringen

Foto: Lona Aalders

Herkenbaar thema

Voor Mijn Papa werkte Van Haeringen samen met haar Chinese uitgever Ao De. Het verhaal is grotendeels gebaseerd op de ervaringen van diens zoontje Ao Teer, die net als de kleine olifant het nodige uit de kast moet halen om de aandacht van zijn vader te krijgen en te houden. Iedereen met kleine kinderen zal zich in dit verhaal wel herkennen.

Hartverwarmend

Mijn papa is een voorbeeld van een goed prentenboek. Er is een mooie samenhang tussen prenten en tekst. De vele herkenbare situaties leiden vaak tot een lach bij zowel de kinderen als hun ouders. Kortom, een ontroerend hartverwarmend en geestig boek. Een must voor wakkere vaders en zonen.

Mijn papa: een must voor wakkere vaders (en zoontjes)
Mooie prentenHerkenbare emotiesActueel thema
8.2Overall Score
Illustraties9
Thema8
weglees-facor7.5
Lezersoordeel 0 Stemmen
0.0

| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!