Het boek “Zusje” van Rosamund Lupton las ik in één weekend uit. Dat smaakte naar meer en gelukkig verschenen er snel meerdere boeken van deze Britse auteur. Een vakantietip van GelezenOnline.

Zusje

Eigenlijk kocht ik het boek in een impulsieve bui. Mooie voorkant, lovende woorden op de achterzijde èn in de aanbieding. Het boek bleek waar voor het geld. Het is spannend, niet oppervlakkig en lekker leesbaar. Vanaf de eerste pagina duik je in het verhaal over de vermissing van een zus van de hoofdrolspeelster. Zij zoekt koppig door als iedereen om haar heen het al heeft opgegeven. Haar zoektocht leidt naar een ontknoping die je niet ziet aankomen. Als je van de populaire Scandinavische series en boeken houdt, dan is dit boek een aanrader. De sfeer en de intelligente opzet zijn namelijk vergelijkbaar. En het leest lekker weg!

zusje
Dochter

Dus kocht ik ook haar tweede boek. Eenzelfde aansprekende voorkant, dat staat bovendien mooi in de boekenkast; was mijn niet al te diepzinnige motief. Maar wat bleek: ik vond dit boek zelfs nog beter. Het boek gaat over een zoektocht in het intens koude Alaska. Ditmaal zoekt de hoofdrolspeelster Yasmin samen met haar dochter naar haar man, die zogenaamd is omgekomen bij een ramp op zijn werk ergens in een onbereikbaar oord in het barre, koude Noorden. Dochtertje Ruben is doofstom, maar zeker niet dom…

Het boek is spannend en goed geschreven. Wanneer je het uit hebt, weet je ineens het verschil tussen -20 en -30 graden Celsius. En als je toevallig naar Ice Road Truckers zit te kijken, denk je meteen aan de dappere Yasmin, waarbij die kerels in vergelijking maar een stelletje mietjes zijn.

dochter
Later

Haar volgende boek. (Het zal mij niet verbazen als er nog vele in rap tempo zullen volgen. Zeker nu bekend is dat de filmrechten van Zusje en Dochter zijn verkocht.) Het boek Later is wederom spannend, meeslepend en goed geschreven.

Is er dan geen enkele kritiek? Jazeker wel. De drie boeken neigen namelijk naar iets teveel dramatiek en emotionele uitglijders. Houdt je van tranentrekkers, dan zijn deze boeken echt iets voor jou! Mocht je bijvoorbeeld een emotionele blokkade of brok in je keel hebben en de boel er eens even lekker willen uitgooien, dan zijn deze boeken ideaal. Zodra de eerste snik zich meldt, zullen de tranen rijkelijk gaan stromen. Maar voor de nuchtere lezers is een waarschuwing wel op zijn plaats. Teveel dramatiek kan namelijk ook ergerlijk zijn.

later
Vakantietip!

De boeken zijn ideaal om mee te nemen op vakantie. Lekkere dikke boeken, dus je bent er wel even zoet mee. Bovendien weet ik zeker: als de hitte je om je oren slaat en zelfs in de schaduw zitten en een ijsthee drinken geen verkoeling biedt… dan is het boek “Dochter” over de intense en adembenemende Alaska-kou een heerlijke verfrissing.


| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!