Hoe zou jij reageren als je wist wanneer je ademhaling stopt? Of anders gezegd: als je je eigen sterfdatum kon zien? En wat als je die van iedereen kon zien?

Een debuut om van te dromen

‘Als je ademhaling stopt’ is het eerste deel van de ‘Als je sterft’-trilogie en vormt het debuut van schrijfster Christine Geysen (1987). Ze is geboren in Lommel, gehuwd en de trotse mama van een zoontje. Ze is naast schrijfster ook dossierbeheerder voor een bedrijf in Leopoldsburg.

Een boek als je ergste nachtmerrie

In het boek vertelt ze het verhaal van de zeventienjarige Helia, die een hele opmerkelijke gave heeft: ze kan sterfdatums zien. Als ze iemand aanraakt, ziet Helia zelfs een beeld dat verbonden is aan de manier waarop die persoon zal sterven. In ‘Als je ademhaling stopt’ volgen we Helia’s zoektocht naar antwoorden en duidelijkheid; waarom kan zij de sterfdatums van mensen zien en is zij de enige die dit kan, of weet haar geheimzinnige en afstandelijke oma meer? Grijp je in als je weet dat iemand binnenkort komt te overlijden en is het überhaupt mogelijk om iemands sterfdatum te veranderen? Kortom, hoe ga je om met deze afschuwelijke informatie, als je zelfs weet wanneer en op welke wijze je vader, je beste vriendin en de liefde van je leven komen te overlijden?
Ook vraagt Helia zich af wat de cijfers op haar eigen arm betekenen: 00/00/0000. Houdt dit in dat zij nooit zal sterven, of is haar sterfdatum nog onbekend?

Een boek met vervolgen

‘Als je ademhaling stopt’ is een boek vol actie, spanning en cliffhangers, maar heeft ook ruimte voor liefde en vriendschap. Het verhaal is vlot geschreven en het houdt je van begin tot eind geboeid. Het boek is bedoeld voor lezers vanaf 15 jaar, young adult, maar is ook prima voor volwassen lezers.
Het tweede deel in de ‘Als je sterft’-trilogie, ‘Als je bloeddruk daalt’, verschijnt in het najaar van 2019.

Een boek om over na te denken

Weten dat je gaat sterven is één ding, maar wat doe je dan met de tijd die je nog rest? Bezoek je familie, vrienden en vertel je het hen? Of sterf je liever alleen, zoals je de wereld bent ingekomen?

Dit boek zorgt er in ieder geval voor dat je blij bent dat je er dingen zijn die we niet weten…

Als je ademhaling stopt is adembenemend spannend
7.5Overall Score
Spannend7.9
Karakters7
Plot7.9
Ook geschikt voor volwassen lezers7
Doorlees-factor7.9
Origineel7
0
Lezersoordeel 0 Stemmen
0.0

| Geschreven door eindredactie

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!