Hoe vier je je baby’s eerste verjaardag zonder stress, maar wel duurzaam en ‘groen’? Met de tips, recepten in ‘Mijn eerste verjaardag’ van Ouders van Nature weet je precies hoe je dat aanpakt.

Gefeliciteerd met de eerste verjaardag van je baby!

‘Mijn eerste verjaardag’  ziet er qua formaat uit als een vrolijke verjaardagskaart en een cadeautje. Het is dun, heel overzichtelijk en kleurrijk geïllustreerd. De lay-out zorgt dat het makkelijk leesbaar is en de indeling in seizoenen is erg leuk gevonden.
Ouders van Nature is het online magazine van Chantal Overgaauw, die ook schrijft en redigeert voor Content Collective. De vormgeving is van Mike Nuijs en de illustraties van Maria Wiersma. Het boekje is verkrijgbaar via de website van Ouders van Nature.

Eerste verjaardag, een mijlpaal(tje) in het leven

Het is voor mij alweer een lange tijd geleden dat ik verjaardagsfeestjes moest organiseren voor de kinderen. Het feestje voor de eerste verjaardag kan ik me nauwelijks herinneren. Ik geloof dat er een paar baby’s en peuters waren met hun moeders. De moeders aten taart, de baby’s zaten op schoot of op een groot kleed op de grond. Er was veel lawaai en overal lag speelgoed, stonden luiertassen en maxi cosies. Mijn baby is namelijk hartje winter jarig en lekker buiten zitten, zat er dus niet in. Dit was het dus. Gezellig, maar niet erg fantasierijk of bijzonder.

 

Een compleet evenement of een klein feestje

Vaak ligt het aan de moeder of een verjaardagsfeestje een groot gebeuren wordt of bescheiden blijft. De een is nu eenmaal een feestbeest en organiseert graag grote happenings. De ander vind het een crime en probeert er iets van te maken, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Juist voor deze laatste groep is het boekje van Ouders van Nature een geschenkje uit de hemel.

mijn eerste verjaardag

Seizoenen en tips

Het boekje is heel handig opgedeeld in de seizoenen. De tips en ideeën die worden uitgewerkt hebben voornamelijk te maken met de zintuigontwikkeling van het kind. In de lente kan je de 1-jarigen bijvoorbeeld de bloesem van de boom laten ruiken, geluiden leren herkennen of natuurvoorwerpen laten voelen. Of wat dacht je bijvoorbeeld van, in de winter, een creatief voetafdrukje te maken van de 1-jarigen? Alle suggesties, voor ieder seizoen, zijn eenvoudig, haalbaar en vooral leuk bedacht.

Lekkere recepten en afscheid van de babytijd

De recepten voor taarten en hapjes zijn lekker en makkelijk te maken. Je hoeft geen Heel Holland Bakt-talent te zijn om de worteltaart, bananencake of vanilletaart te maken. Ook de speciale hapjes voor de 1-jarigen zijn leuk en vooral praktisch. Het boekje eindigt met tips voor afscheid van de babytijd. De jarige job is tenslotte nu geen baby meer, maar een peuter. Het volgende feestje zal totaal anders zijn en we hopen dan ook op een leuk, inspirerend en creatief vervolg op dit boekje!

Ultiem cadeautje

Ik denk ineens aan een vriendin die voor haar peuters een goochelaar liet komen. De goochelaar gaf een complete show. Voor de moeders. Voor de 1-jarigen was het allemaal te veel van het goede. De ene helft zat te huilen, de anderen vielen in slaap. Zal ik haar dit boekje geven?

mijn eerste verjaardagHaar kinderen hebben vast geen trauma’s aan die goochelaar overgehouden en kunnen het zich waarschijnlijk niet eens herinneren. Maar met dit boekje in handen zal de eerste verjaardag voor haar toekomstige kleinkinderen vast een stuk duurzamer, groener, rustiger en misschien wel memorabel worden.

Dank, Ouders van Nature !


| Geschreven door eindredactie

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!