In ‘Alleen maar jij’ van Mia Sheridan ontmoeten Gabriel en Ellie, twee mensen met diepe wonden uit het verleden, elkaar op een nogal ongewone plek. En daarmee is meteen de toon gezet.

Ik kende Mia Sheridan nog niet, maar het onderschrift op de cover met ‘voor de lezers van Colleen Hoover’ was voor mij genoeg om ‘Alleen maar jij‘ te moeten lezen. Colleen Hoover is mijn grote voorbeeld als het om ongewone liefdesverhalen gaat. Gelukkig is met de zin op de voorkant niets teveel gezegd!

Ongewone setting

Eigenlijk valt er over het verhaal zelf niet veel te zeggen. Dan zou ik namelijk teveel weggeven en dat zou zonde zijn. Je mag zelf ontdekken wat Ellie en Gabriel zo bijzonder maakt, wat ze in het verleden hebben meegemaakt en op welke nogal ongewone plek ze elkaar voor het eerst ontmoeten. Na die eerste ontmoeting is de vraag: kunnen Gabriel en Ellie hun verleden loslaten en samen doorgaan?

De combinatie van hun verleden en de ongewone setting is precies wat ‘Alleen maar jij’ onderscheidt van andere boeken die ook over de liefde gaan en wat Mia Sheridan gemeen heeft met mijn grote voorbeeld.

Levendig avontuur

Het mooiste aan ‘Alleen maar jij’ is dat je letterlijk over de schouders van Gabriel en Ellie meekijkt, zo levendig is dit verhaal geschreven.  Ik volgde hun bewegingen, ik voelde hun emoties en ik zag de omgeving zonder moeite voor me, zelfs al zul je me daar in het echte leven nooit zien. Maar waar Gabriel en Ellie gingen, ging ik moeiteloos met ze mee.

Dat komt ook doordat elk hoofdstuk afwisselend vanuit Gabriel of vanuit Ellie is geschreven; waar Colleen Hoover bekend mee is geworden. Het zorgt in ‘Alleen maar jij‘ voor meer gevoel bij deze twee gebroken mensen. Je leest hun gedachten, leert gaandeweg steeds meer over wat ze hebben meegemaakt en begrijpt wie ze daardoor geworden zijn. Toch wilde ik af en toe tegen Ellie schreeuwen dat ze niet zo onzeker moest zijn!

Schoonheid zit in kleine dingen…

Alleen maar jij’ valt soms zwaar door hoe Gabriel en Ellie lijden onder wat ze hebben meegemaakt. Gelukkig zit er ook ongekend veel schoonheid in dit verhaal. Want ondanks alles kan Gabriel genieten van de kleinste dingen. Zo begint hij elke dag buiten op zijn terras, kijkt hij graag naar de zonsopgang en maakt hij met zijn handen de mooiste figuren. Dat gevoel van schoonheid brengt hij over op Ellie en op jou als lezer. Het is iets wat we snel vergeten in onze ellende, maar Gabriel leert ons hiermee een wijze les.

…en liefde in jezelf

Terwijl hun relatie zich ontwikkelt, ontdekken Gabriel en Ellie – net als jij – wat twee mensen samen kunnen bereiken zolang ze bereid zijn aan zichzelf te werken. Een krachtige boodschap, want liefde voor een ander begint nu eenmaal bij liefde voor jezelf.

Ik houd van schoonheid, van levensechte personages en van liefde die niet over rozen gaat. Daarom is ‘Alleen maar jij’ echt een boek voor mij, en zeker ook voor jou.

'Alleen maar jij': rauw en toch liefdevol
Het verhaal is levendig geschreven met veel gevoel voor de personagesOngewone setting en zwaar verleden zorgen voor extra diepgangHet verhaal zit vol met wijze lessen over de liefde en schoonheid
8.2Overall Score
Plot8.2
Personages9
Weglees-factor7.5
Lezersoordeel 0 Stemmen
0.0

| Geschreven door en

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!