Heb je een kleine uitvinder thuis? Dan is ‘Mijn gekke uitvindingen schetsboek’ een aanrader. Je kunt er niet alleen in lezen, maar vooral ook zelf aan de slag en je creatieve uitvindingen vastleggen op het papier.

In dit vrolijk vormgegeven boek gaan auteur Lisa Regan en illustrator Andrew Rae in op de fascinerende wereld van uitvindingen. Want er zijn in de loop der tijd nogal wat vreemde, nuttige en ook bizarre uitvindingen gedaan.

Van hamsterkracht tot kauwgomballen

Het lezen over al deze gekke ideeën is erg vermakelijk. Zo vond een zestienjarige een telefoonoplader uit die aangedreven werd door het looprad van de hamster van zijn zus. De Amerikaanse Thomas Adams kauwde – letterlijk – op ideeën tot hij het perfecte product uitvond. Hij probeerde gom te verwerken in speelgoed, laarzen en banden. Toen stopte hij een stukje in zijn mond en ontdekte dat het best lekker was. In 1871 opende hij de eerste kauwgomfabriek.

Soms zijn uitvindingen ronduit bizar. Zo werd er in 1969 een patent verkregen voor een menselijke wasstraat. En is het buiten hondenweer? Dan koop je toch een hondenparaplu? Ook handig: een ruggenkrab-t-shirt, zeeschoenen of een bierhelm. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel iemand die het al eerder bedacht heeft.

Schetsen, tekenen en ontwerpen maar!

De korte verhaaltjes zijn mooi geïllustreerd en vormen een bron van inspiratie voor jonge uitvindertjes. En daarmee komen we bij het leukste onderdeel van dit boek; de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan. Want wie een groot uitvinder wil zijn, moet vooral héél, héél veel proberen. Ga tekenen en ontwerpen! En blijf vooral volhouden. Want ook in het laatste onderdeel van het ontwerpproces komt dit leuke boek met praktische tips. Haak niet af bij een mislukking, maar probeer het opnieuw. Net zo lang tot jouw idee rijp is voor een patentaanvraag.

Wat is het gekste dat jij kunt verzinnen?

Elk hoofdstukje wordt afgesloten met een opdracht aan de lezer. Zoals: Ontwerp de coolste robot die je kan bedenken! Laat een mannetje op water drijven met een geweldige uitvinding van jou! De eerste opdracht die mijn zevenjarige uitvinder uitkoos was: Hoe ziet jouw buitenaardse superjet eruit? Het leverde een raket op inclusief internetantenne en, niet onbelangrijk, meteoren-tegenhouders.

Een echt doe-boek

Mijn gekke uitvindingen schetsboek’  is dus niet alleen een informatief boek voor kinderen vanaf een jaar of 7, maar vooral ook een echt doe-boek. Dus: heb je een kleine Einstein thuis? Koop dan dit boek en leg de tekenspullen maar vast klaar! Gegarandeerd uren lees- en tekenplezier!

 

Origineel doe-boek voor jonge uitvinders
Zeer interactiefinformatief en vermakelijkFraai vormgegeven
7.9Overall Score
Originaliteit7.4
Vormgeving8
Inspirerend8.2
Lezersoordeel 0 Stemmen
0.0

| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!