Drie mensen zijn in een afgelegen huis in Frankrijk vermoord: een oud-politicus, een oud-filmster en een onbekende vrouw. Eén hoofdverdachte: een verstandelijk gehandicapte en autistische man. En één conclusie, maar klopt deze wel?

Het boek begint met het verhaal van Amin en zijn poging om met zijn broertje te vluchten uit Syrië. Gedurende het boek vraag je je af: wat heeft Amin te maken met wat er in Zuid-Frankrijk heeft afgespeeld? In Zuid-Frankrijk zijn namelijk drie moorden gepleegd: op een Nederlandse oud-politicus, een Engelse oud-filmster en op een nog onbekende vrouw. Felix, de zoon van de oud-politicus, wordt verdacht van de moorden en zit vast op het politiebureau. Inspecteur Fillon probeert Felix aan de praat te krijgen, maar Felix reageert niet op hem. Vandaar dat Fillon de hulp inschakelt van Lotte Pradel, de zus van Felix.

“Toen mijn vader van zijn voetstuk viel, begon voor mij de victorie.” – Lotte

Lotte heeft lang geleden de banden met haar vader (vanwege zijn politieke standpunt) verbroken. Dit betekent ook dat ze haar broertje, die bij haar vader woont, niet meer zag. Nu heeft hij echter haar hulp nodig. Ze weet zeker dat Felix het niet gedaan heeft en vertrekt zo snel mogelijk naar Zuid-Frankrijk. Wanneer Felix samen met zijn zus ontsnapt uit het politiebureau, weet Lotte dat ze alles moet proberen om hem aan de praat te krijgen.

De prefect, de baas van Fillon, wil koste wat kost Felix ingerekend hebben, maar inspecteur Fillon heeft zijn bedenkingen. Felix is beresterk en hij kan woedeaanvallen krijgen, maar kan de verstandelijk gehandicapte zoon zijn eigen vader vermoord hebben? Of zit er toch meer achter dan Lotte en Fillon denken?

 

Ieder heeft een verhaal

We lezen het verhaal vanuit vier verschillende perspectieven: Amin de vluchteling, Lotte de cabaretière, Fillon de inspecteur en Felix de verdachte. De verhalen vallen als losse puzzelstukjes op tafel. Elke bladzijde en elk hoofdstuk krijg je weer een nieuw stukje aangereikt om de uiteindelijke puzzel in elkaar te zetten. Berg laat hiermee zien dat ieder zijn eigen verhaal heeft en soms gedwongen wordt om een bepaalde keuze te maken.

Het is een spannend boek: ik probeerde de hele tijd te raden wat er nu daadwerkelijk was gebeurd en hoe Amin in het verhaal paste. Op een gegeven moment snap je de link, maar je weet nog niet waarom. Het verhaal houdt je tot het laatste moment bezig.

Broertje: aangrijpende familiedrama’s
8.2Overall Score
Wegleesfactor7.9
Spanningsfactor7.8
Karakters9
Lezersoordeel 0 Stemmen
0.0

| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!