Als je een misdaadroman leest, wil je tot het eind op het puntje van je stoel zitten. Dat is de schrijfster bij Vonk goed gelukt.

Het verhaal van Anita Terpstra laat de verhaallijnen naast elkaar draaien zoals een pirouette tijdens het Zwanenmeer. Door middel van hij zegt/zij zegt, dans je langzaam naar de waarheid toe.

De eerste zin luidt als volgt: ‘Liefde en haat liggen dicht bij elkaar.’ Dit is een goede beschrijving van het boek en de karakters Mischa en Nikolaj. Ze worden gezien als hét droompaar in de wereld van ballet. Wanneer het doek valt, valt ook het masker. Een van de personages steekt het huis aan en hoopt dat het vuur de rest zal doen.

“Het was het zoveelste dat van me werd afgenomen. – Mischa”

Beide dansers belanden uiteindelijk zwaargewond in het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak en komt erachter dat het vuur aangestoken is. Het wordt geen gemakkelijke opgave: Nikolaj beschuldigt Mischa en Mischa zegt juist dat Nikolaj de aanstichter is. Gedurende het boek wissel je niet alleen van karakter, maar spring je ook van het heden naar elf of twee jaar geleden of een paar maanden geleden. Gelukkig wordt er elke keer duidelijk aangegeven wie het verhaal vertelt.

“De stem van mijn geweten was Mischa geworden. – Nikolaj”

Een goed misdaadboek

Vonk is een spannend verhaal waarbij de achtergrondinformatie en zeker de verhaallijnen goed zijn uitgewerkt. Telkens wanneer je weer een stukje over Nikolaj of Mischa hebt gelezen, denk je te weten hoe het in elkaar zit. Totdat je het einde leest. Anita Terpstra heeft naast Vonk nog vijf andere misdaadboeken (en één non-fictie boek) op haar naam staan. In elk misdaadboek speelt de tijdlijn een belangrijke rol. Ik denk dat ik snel een ander boek van haar zal lezen!

Vonk: spannend tot de laatste letter
De verhaallijnen lopen prachtig door elkaar heenDe karakters zijn goed ontwikkeld
8.4Overall Score
Plot9
Karakters8.7
Wegleesfactor8
Spanningsfactor8
Lezersoordeel 0 Stemmen
0.0

| Geschreven door en

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!