Meteen word je het boek ingezogen door Nancy Bastiaans: Lils verhaal is spannend vanaf de allereerste pagina. Het is net alsof Sherlock Holmes en James Bond samen komen in een nieuw avontuur.

De proloog maakt je gelijk nieuwsgierig: wie zijn Leon en Michel? En wat hebben zij te maken met Lil? Daarvoor moet je toch echt wat pagina’s verder lezen, maar het belooft een bloedstollend verhaal te worden. 

Het begint als een normale dag voor Lil. Ze heeft met haar vriendin Els in de stad afgesproken om te gaan winkelen. Voordat ze de stad echter bereikt, staat ze vast met haar auto. Is het busje van de begrafenisondernemer echt zijn lijk kwijt? Lil weet niet wat haar overkomt wanneer er tijdens het wachten plotseling een man op haar achterbank verschijnt. Haar armen vallen van het stuur… en het volgende moment wordt ze wakker in het ziekenhuis. Vanaf dit moment staat Lils leven op z’n kop. 

“Het is alsof het in mijn genen opgesloten zit en heeft gewacht op dit moment.”

In het ziekenhuis knikt de poetsvrouw, met een drakentatoeage, naar een briefje. Lil mag niks loslaten, er is geen bewijs. Drie weken later mag ze weer naar huis en wacht de volgende boodschap op haar. Ze moet naar de tattooshop van ‘The hand of God’, hier laat ze ook een drakenkop op haar arm zetten. Nu maakt ze echt deel van de organisatie Dravenge.

Opnieuw bestelt ze het levensgevaarlijke gif, alleen dit keer staat er een auto op haar te wachten. Lil wordt meegenomen naar de basis en er volgt een lange training. Het is tijd dat Eliminatie Hofman eens en voor altijd uitgevoerd wordt. Lil speelt een belangrijke sleutelpositie en door haar verleden en haar zoektocht nu, komt Dravenge misschien verder dan ooit.

Alsof ik eindelijk weer bij mezelf uitkom in plaats van telkens op weg naar het onbekende.

Spanning en sensatie

Ken je het gevoel dat je in een supersnelle achtbaan zit en na het eerste rondje op de kop denkt ‘oh iets langzamer alsjeblieft’, maar toch snel hoopt op de volgende looping? Zo gaat het ook met het verhaal van Lil. Zeker door de korte hoofdstukken en alle actie zit je in een razendsnelle vlucht. Het maakt het boek reuzespannend waarin Lil van het een op het andere moment verandert in een vrouwelijke James Bond.

Soms gebeurt er te veel achter elkaar en heb je geen kans om de hoofdpersoon beter te leren kennen. Ja, het is waar: Lil kent zichzelf eigenlijk ook niet. Haar verleden was een groot mysterie voordat de puzzelstukjes op zijn plaats vallen, als lezer kan je je daarom niet goed identificeren met haar karakter. Dat is soms wel jammer.

Zet de zin in een andere tijd

Veel verhalen die we kennen zijn geschreven in de verleden tijd. Gelukkig is Het verloren lijk er niet een van. Ondanks dat we niet goed weten ‘wie Lil nu precies is’, zijn we zo toch meer betrokken bij haar personage. De tegenwoordige tijd maakt het boek extra spannend, omdat je zo het verhaal samen met Lil doorloopt. Het boek leest in een sneltreinvaart weg en je hunkert op het einde zeker naar meer. Wanneer komt het vervolg?

Omslag Het verloren lijk

Debuutthriller: het verloren lijk
Bastiaans krijgt het voor elkaar dat je vanaf pagina 1 op het puntje van je stoel zitActie, mysterie en zelfs science fiction komen aan bod
8.3Overall Score
Wegleesfactor8
Spanningsfactor9
Plot8.5
Karakter7.5
Lezersoordeel 0 Stemmen
0.0

| Geschreven door

Dit wil je niet missen

Meld je aan voor de meest fantastische  nieuwsbrief die ooit je mailbox heeft gesierd

Held! Je hebt je aangemeld!